Évek óta megy a blog, de eddig meg sem fordult a fejemben, hogy egy horgászcikkről negatív véleményt írjak. Nos, eljött ennek is az ideje. Mindenkivel előfordult már, hogy nem vált be a vásárolt portéka ilyen, vagy olyan okból kifolyólag. Aki mást mond, az hazudik. De itt nem arról van szó, hogy egy világító patron nem is világít annyira, mint amit ígér az eladó, vagy a bot mégsem annyira áll kézre, mint azt a vásárláskor gondoltuk. Jelen esetben totál használhatatlan, alkalmatlan halfogásra a cucc. Egyelőre gondolkozom rajta, hogy nevén nevezzem a terméket, vagy sem. Remélem el tudom dönteni mire a poszt végére érek.

kihajlott_offset_horog.jpg

Az utóbbi időben elképesztően jó reggeli pecák vannak a hátam mögött, számtalan süllőt sikerült becsapni. Ezen a reggelen is rápróbáltam, de már nem az a "dőzsi" volt, mint az elmúlt 2-3 hétben. Korábban szinte mindennel fogtam a halat, ha megtaláltam őket, most viszont csak a gumi, pontosabban csak a vízközt(!) vezetett gumi volt a nyerő.

20160726_6.jpgNyár derekán érdemes korán kelni

pecazz 2016.08.01. 08:00

Botavató kimaxolva

A csütörtök reggeli horgászás nem jött össze, viszont szombaton hajnalban már csörgött az óra. Ezen a reggelen egyértelműen az új bot felavatása volt a célom.

Elég korán kiértem, összeraktam a botot, feldobtam egy wobblert és siettem a már bizonyított helyek egyikére. Aztán az erdő alá érve kicsit vissza vettem a tempóból, mert a korábbi esők miatt elég durva korcsolyapálya lett a befelé vezető út, nem akartam dobni egy hátast. Egyébként érdekes, hogy egy kis eső (jelen esetben nem is annyira kicsi) mennyire meg tudja változtatni a környezetet... Szinte minden tölgy tövében gombák százait lehetett felfedezni.

20160723_1.jpg

pecazz 2016.07.24. 11:20

Gancho in da house

A napokban sikerült beszereznem egy új fegyvert. Igazából egy olyan botot szerettem volna, amit a különböző finesse rigekhez is lehet alkalmazni, de mégis univerzálisnak nevezhető. Parti horgász révén nem tudok 3-4 bottal szambázni...

pontoon21_gad_gancho_5.jpg

pecazz 2016.07.14. 08:17

Vasárnap reggeli

Mostanában sokat hallani, hogy mások elég rendesen húzzák a halat dropshottal, de bevallom őszintén én nem mondhatom magam túl eredményesnek, ha ezt a módszert alkalmazom. Viszont tetszik és tudom, hogy nekem kell csiszolnom a technikámon és jönni fog az eredmény. Elhatároztam, hogy a nyár hátralévő részében dropshotozni fogok, ha a körülmények lehetővé teszik.

Vasárnap reggel végre az időm engedte és ki tudtam szaladni 3 órára horgászni. Sikerült korán felkelni és napkelte előtt kiérni a partra. Az úton végig az az érzés volt bennem, hogy jó peca lesz. Általában nem csal a megérzésem...

Nem vittem sok csalit, csak a már bevált Keitech, Daiwa, Berkley és Bass Assasin csalikat raktam a mellény zsebébe. Ismerem a vizet, tudom mire számíthatok, nem nagyon lehet mellényúlni.

Dropshoppat kezdtem az akadók környékén, elég sokat dobtam és végül sikerült is kapásig eljutnom. Egy ezüstös Berkley Powerbait Minnow tetszett meg egy süllőnek. Sajnos a kiemelés előtt meglépett. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a bevágásnál már éreztem, hogy nem "ült" rendesen. Mindegy, dobáltam tovább amíg elérkezett a már sokszor emlegetett napfelkelte előtti pár perc.

20160710_052650_hdr.jpg