gumihalak_sullore_20200722_2.jpg

Rendhagyó módon most nem egy konkrét pecáról írok, hanem megpróbálok picit általánosságban írni. Szóval ez lehet, hogy nem is poszt, hanem inkább cikk lesz, ha a végére érek.

Ha már pecázni nincs idő, töltsük fel a készleteket...

20180122_165059_hdr.jpg

Az év utolsó csónakos pecáját tervezgettük a srácokkal. Mindenképp ki akartunk menni még novemberben a helyi szabályok miatt. Sok választásunk nem maradt, csak a csütörtök, amikorra havazást/esőt mondott Németh Lajos. Ennek nem nagyon örültünk, de Dögös Robi is megmondta, hogy "menni, menni, muszáj menni." :D

jimny.jpgIlyen időben már nem árt a 4x4 és minimum MT-s gumi...

Úgy alakult, hogy meló előtt ki tudtam ugrani nettó fél órára doblálni párat az idei első fagyos reggelen. Szeretem a hideg reggeleket, ilyenkor általában tiszta a levegő, mindig felfrissít.

reggeli_sullozes_2.jpg

Idei évem horgászat szempontjából nem túl fényes. Sok dolog összejött otthon ezért kevés időm maradt egyik kedvenc szórakozásomra. Tavasszal néhány harit és pontyot sikerült elcsípni, így az értékelhető, viszont a nyár gyakorlatilag egy nagy betli volt. Kár lenne szépíteni...

November elején aztán sikerült úgy alakítani a dolgokat, hogy legyen egy teljes napom pergetésre. Lacival útnak is indultunk és cirka egy órás csónak takarítás és bepakolás után már kerestük is a halakat. Az első órát egy ismert törésnek szenteltük, ami szokta adni a halat, de most nem jártunk sikerrel. Utána tovább álltunk és szórtuk a vizet a jobbnál jobb helyeken, de semmi. Kezdtük elveszteni a hitünket, amikor a sokat látott fehér twisterre elég zoral kapásom volt. Sajnos - gondolom az ofszet horog miatt - nem ült a bevágásom, de legalább a hitünk visszatért. Úgy látszik megtaláltuk őket. :)

Jigre váltottunk mindketten, mert az éppen vallatott hely nem indokolta az ofszetet és kisvártatva meg is jött az első hal egy jó kettes süllő formájában. Nem tagadom, rég nem látott öröm ült ki az arcomra. :D

sullozes_4.jpg

A következő órában több kapásunk is volt, illetve Laci kipattintott párat. Ezek is szép 2-3 kg közti süsük voltak. Sajnos a felélénkült szél miatt, ami pont keresztbe fújt én több halat is rontottam. Egyszerűen nem éreztem a kapást. Aztán beállást váltottunk, hogy ne oldalról fújjon a szél, úgy már jobb volt. Többféle csalit próbáltunk, jött flat shadre, keitechre, pontoon21 gumikra és még Laci kedvence egyik kedvence a sok közül a slim jim is hozott halat, ha jól emlékszem. :)

sullozes_3.jpg

sullozes_2.jpg

A délutánt egy elég komoly akadó vallatásával kezdtük. Itt is jöttek a kapások, de nem mindet tudtuk halra váltani. Az erős szél miatt nem lehetett úgy vezetni a csalit, ahogy szerettük volna. Csebuval is sok volt az elakadás, itt talán jobban működne a texas rig, legközelebb kipróbálom.

sullozes_1.jpg

Nagyon bíztunk a nap végében és... itt most lehetne egy kurva jó kis befejezés, mint ahogy a pergető félistenek szokták írni, de nem lesz. Mivel kapásig sem jutottunk fényváltásig.

Mindent összevetve régen nem éreztem ennyire jól magam, kurvajó peca volt és még hazudni sem kell, mert halakat is fogtunk. :D

cs

ps.: bocs, hogy a képek meg lettek vágva, muszáj volt.

süti beállítások módosítása