Ha követed a blogom, akkor bizonyára ismerős számodra a bokorugró technikák iránti rajongásom. Sokat böngészek a neten, új lehetőségek után kutatok, próbálok ötleteket meríteni. Pár hónapja találtam egy jónak tűnő megoldást a jigfejek és ezáltal a twisterek/gumihalak védelmére. Ezt fogom most megosztani veletek.

A bokorugró kütyü gyakorlatilag egy fröccsöntött műanyag, amely a jigfejre rögzíthető anélkül, hogy le kelljen venni a gumihalat. Első ránézésre kellően flexibilis és nem törik el ha kapás van. Majd meglátjuk, hogy mennyivel lesz ridegebb, ha 0 fok közelében lesz a hőmérséklet. 1/0, 2/0 és 3/0 méretekben gyártják, sajnos nagyobb egyelőre nem beszerezhető.

Slide-Off-Weedguard-7.jpg10 db van egy csomagban

Slide-Off-Weedguard-3.jpgA lényeg.

A termék minőségileg rendben van, de szinte minden darabon van sorja, ami könnyen eltávolítható például egy 150-es csiszolóvászon segítségével. Szerintem ha nem távolítod el, akkor sem lehet baj. A működési elv, az applikáció és a levétel is rémesen egyszerű, erről nem is beszélnék. Nézd meg a képeket és minden kiderül.

Slide-Off-Weedguard-9.jpgElőször fel kell fűzni a jigre.

Slide-Off-Weedguard-8.jpgAztán a  másik felét a horogszembe kell akasztani.

Slide-Off-Weedguard-5.jpgVerinájsz.

Az is fontos még, hogy csak vastagabb húsú horgokon lehet majd jól használni, mert a vékonyabb horoggal öntött jigeken (pl. Gamakatsu) nem áll meg, illetve elveszti funkcióját.

Slide-Off-Weedguard-6.jpgVékony húsú horgon nem a legjobb

A cucc az USA-ban készül, egyelőre csak néhány webshopban található, de ha érdekel, akkor meg tudom mondani, hogy honnan rendeltem. USPS-el 7 nap alatt megérkezett, az ára szállítással dollár árfolyamtól függően 70-80 Ft/db közt van valahol. (Lett volna olcsóbb lehetőség is, de ők nem küldenek csomagot Magyarországra.)

Egyelőre ennyit, ha kijutok a partra, akkor ki is próbálom.

süti beállítások módosítása